ODRŽANA RADIONICA PLETENJA SLAME

U susret nacionalnom prazniku Bunjevaca – „Dana Dužijance“, u organizaciji Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca“, održana je radionica pletenja slame
– Pripremamo se danu kada ćemo obeležiti naš nacionalni praznik, pa pripremamo perlice i vence za binu, odnosno učesnike i goste. Okupili su se danas svi oni koji su želeli da pomognu, ali i da se druže, te da nauče kako se taj posao radi – istakla je dr Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, te je i najavila centralu proslavu „Dužijance“ 15. avgusta:
– Pozivamo sve Bunjevke i Bunjevce, ali i sve Subotičane, sve ljude dobre volje da dođu na proslavu našeg nacionalnog praznika. Program na bini počinje u 20 sati, a povorka kreće od 19.20 ispred Bunjevačke matice. Položićemo i venac na bistu Blaška Rajića. Program će biti šarolik, uz učešće bunjevačke nacionalne manjine, ali i gosti iz nemačke i mađarske zajednice. Očekujemo i potvrdu drugih učesnika… U jednom delu programa učestvovaće Milan Prunić, kao i Tamara Babić, tako da smo se potrudili da za svakog bude po nešto.
Izvor: subotica.info