ODRŽANE MOTO-TRKE “NAGRADA ZRENJANINA 2019“

Na licenciranoj stazi u industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“ proteklog vikenda održane su moto trke klasik šampionata Srbije u četiri divizije, koje se poduju za Balkanski šampionat i za nacionalni šampionat Srbije. Pod nazivom „Nagrada Zrenjanina“, sada već treći put su trke uspešno organizovali Auto-moto klub „Petrovgrad“ i Grad Zrenjanin.

Prvog dana  ovog moto spektakla, šampionat je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je potom označio i start prve trke. Ceremoniji je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Odlični vremenski uslovi i dobro pripremljena staza privukli su i brojne gledaoce, koji su mogli da uživaju u nadmetanju vozača u šest kategorija – „125 -sport production“, „MK 50“ i „MK 125“,  „MK 250“ i „MK 500“ – „open special“ i „old time“. 

Ukupno je u svim klasama prijavljeno više od 40 takmičara. Pored domaćina, AMK „Petrovgrad“, učesnici su stigli iz više gradova Srbije, a nastupili su i takmičari iz Rumunije, koji su postigli i zapažene rezultate.

Izvor: Grad Zrenjanin