OKRUGLI STO ZA AGROEKONOMISTE U NOVOM SADU

Departman za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, organizovaće u petak 14. decembra okrugli sto pod nazivom “Univerzitet i privreda – unapređenje studijskog programa, praktične nastave i zapošljavanja agroekonomista”. Događaj će biti održan u amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta.

Na ovom skupu planirano je da se okupe diplomirani agroekonomisti zaposleni u agrobiznisu u Vojvodini, studenti četvrte godine studija, apsolventi, master i doktoranti na Departmanu. Pored članova Departmana, za glavne diskutante pozvano je nekoliko uspešnih agroekonomista iz različitih sektora agrobiznisa u Vojvodini i u Srbiji.

“Uvereni smo da je profesija agroekonomista bila i ostala značajna za razvoj agrobiznis sektora u našoj zemlji, te da ćete prepoznati svoj interes da ovim događajima prisustvujete”, piše u pozivu na okrugli sto.

Ovim događajem Departman obeležava značajne jubileje – 61 godina od osnivanja Katedre za ekonomiku poljoprivrede, 52 godine od osnivanja Zavoda za ekonomiku poljoprivrede (danas Departmana) i 41 godina od osnivanja Agroekonomskog smera.

Biće prisutan i dekan Poljoprivrednog fakulteta Lazar Stojković.

Kompletan program i sve ostale važne informacije mogu se naći na sajtu Departmana ili sajtu Fakulteta.

Izvor: Agrosmart