OPENS Free days

Da li ste znali da vam je jedno od ljudskih prava i pravo da kvalitetno provedete slobodno vreme? Naredne godine Novi Sad je grad mladih! To je vreme kada naš glas treba da se čuje i poštuje i vreme je da zauzmemo svoje mesto u društvu. Zato OPENS otvara vrata firmama, preduzetnicima, institucijama, zabavi i kvalitetnom slobodnom vremenu. Nadji svoje mesto na mapi naših prijatelja i zakorači ka uzbudljivoj 2019!

Jedan od poslednjih uzbudljivih koraka ka godini Omladinske prestonice Evrope jeste veliki i besplatan koncert za sve Novosađane.  Na samom početku dočekuje nas DJ Tomash, nakon njega nas greje izuzetno drag i perspektivan novosadski bend UV, a za kraj želimo dobrodošlicu velikom koncertu Elementala. Koncert će biti održan u Auli Master centra, u nedelju, 9. decembra sa početkom u 21.00 čas.

Poslednje OPENS dane ove godine organizujemo u decembru i to baš na Međunarodni dan ljudskih prava, a veliki koncert Elementala, zapravo je samo uvod u magiju koja sledi.

 Osnovna ideja „OPENS free day-a“ jeste da nam je jedno od garantovnih ljudskih prava i ono koje kaže da imamo pravo da kvalitetno provodimo svoje slobodno vreme. Ipak, mnogi, kvalitetni programi, mladima često nisu dostupni, uglavnom zbog materijalnih razloga.

OPENS je, stoga, već sada kreirao online platformu (https://freeday.opens2019.rs/) u kojoj se nalazi pregled kompanija i institucija koje su nam partneri na ovom događaju, kao i spisak aktivnosti i programa koje ti partneri nude. Svaka mlada osoba u Novom Sadu ima samo jednom pravo na besplatnu aktivnost, odnosno jedan vaučer koji bi važio za dve osobe. Vaučeri se, uz uvid u ličnu kartu, podižu u prostorijama OPENSa (Laze Telečkog 2).

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. Sama ideja ovakvog obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme – pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Ideja OPENS dana jeste da što većem broju mladih ljudi približimo sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.