ОПШТИНА АЛИБУНАР ОБЕЗБЕДИЛА АУТОСЕДИШТА ЗА СВУ ДЕЦУ РОЂЕНУ У 2020. ГОДИНИ

Општина Алибунар, ове године, по први пут је обезбедила сигурносна аутоседишта за децу и на тај начин у једном делу реализовала програм општинског Савета за безбедност саобраћаја.

Седишта су намењена малишанима рођеним у 2020. години и задовољавају стандарде и директиве Европске комисије.

Улажемо велике напоре да обезбедимо што боље услове за живот наших суграђана, а деца су нам увек на првом месту. Сви смо поносни због чињенице да се у 2020. години на подручју општине Алибунар родило више од 100 беба, а тај број ће се сигурно повећати до 31. децембра. Ове године по први пут општина Алибунар обезбеђује бесплатна ауто седишта у оквиру активности Савета за безбедност саобраћаја општине Алибунар. Година која је на измаку нимало није била лака за све нас, па смо желели да младим родитељима олакшамо колико год је то могуће. Седишта су обезбеђена за све бебе са територије општине Алибунар, рођене у овој години. Због тренутне епидемиолошке ситуације и немогућности окупљања, ја ћу лично, са својим сарадницима ићи на сваку адресу да уручим седишта и захвалим родитељима што су изабрали да остану овде и да се заједно боримо за просперитет наше заједнице, јер нам је циљ исти, а то је безбедно и срећно детињство наше деце, истакла је председница општине Алибунар Зорана Братић.

Данас је почела акција доделе аутоседишта породицама најмлађих суграђана. У овој акцији председници Братић помогле су одборнице у Скупштини општине Алибунар Тамара Радојичић и Маја Митровић.

Приликом доделе седишта, срдачно су се захвалиле мајке Александра Дадић и Тубић Гордана речима хвале и подршке за овакав гест. Истакле су да оваква и друге, сличне акције, показују да општина Алибунар брине о својим грађанима.

Извор: Општина Алибунар