OŠ „ŽARKO ZRENJANIN“ U GOSPOĐINCIMA DOBILA FISKULTURNU SALU I SPORTSKE TERENE

Pokrajinski premijer Igor Mirović, posetio je Gospođince, i zvanično otvorio sportsku salu u osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin.

U pratnji predsednika opštine Žabalj Čedomira Božića, i direktora škole Darka Vraneševića, obišao je salu i sportske terene. Direktor škole ga je upoznao sa svim aktivnostima vezanim za izgradnju ovog sportskog objekta, i planovima za njegovo korišćenje u budućnosti.

Premijer nije krio svoje zadovoljstvo onim što je video na terenu,i tom prilikom je obećao da će pomoći školi da opremi kabinet za informatiku računarima, i opremom koja im nedostaje.

U izjavi za medije naglasio je „Ovaj sportski objekat je trebao biti otvoren još pre nekoliko meseci.To nije urađeno zbog imovinsko-pravnih problema koji su sada rešeni.Nada se da će učenici i sportisti koristiti ovu salu za postizanje što boljih rezultata“.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić je govorio o značaju ovog objekta za sve meštane i najavio dalja ulaganja u infrastrukturu sela.

Direktor škole, zahvalio se na pomoći i podršci Pokrajinskoj vladi i opštini Žabalj u realizaciji ovoga projekta.

Gospođinčani su dugo čekali da se sportska sala završi, zbog već poznatih problema svima njima.

To vreme je iza njih, deca nekriju svoje zadovoljstvo korišćenjem sale, u čega smo i mi sami mogli da se uverimo. U selu ima dosta aktivnosti vezanih za sport, kao što su fudbal, karate, školica sporta za najmlađe, fitnes itd.

Ovim se otvaraju mogućnosti i za druge sportove u kojima će deca rado učestvovati i ostvarivati dobre rezultate.

Za vojvodjanske.rs M. Živković