OTVOREN FESTIVAL „DANI NEBOJŠE GLOGOVCA“ U TREBINJU

U Trebinju je sinoć otvoren festival „Dani Nebojše Glogovca“, manifestacija koju u čast velikog glumca organizuju njegova porodica i prijatelji u saradnji sa Kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, navodi 013info. Festival je otvoren na letnjoj sceni Kulturnog centra predstavljanjem specijalnog gosta, glumice Branke Katić, a potom je usledila projekcija filma „Ubistvo s predumišljajem“ reditelja Gorčina Stojanovića.

Katićeva je rekla novinarima da je Trebinje prelep grad i da tek sada shvata zašto ga je Nebojša toliko voleo i želeo da se jednog dana vrati da živi ovde.

Nebojšina supruga Milica istakla je da je organizacija festivala ove godine bila poseban izazov zbog epidemiološke situacije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se ovim festivalom neguju veze između Nebojšine rodne Hercegovine i Trebinja, te zahvalio porodici, ocu Milovanu i supruzi Milici, što dolaze „na izvorište njegovog postojanja“.

Danas, drugog dana festivala, biće prikazan film „Moj jutarnji smeh“ reditelja Marka Đorđevića.

Izložba fotografija Nebojše Glogovca iz njegovih najznačajnijih uloga prikazana je na LED ekranu letnje scene Kulturnog centra.

Izvor: 013info