PANČEVO: DVA SREBRA I BRONZA ZA VESLAČE TAMIŠA

Veslači i veslačice su ponovo tamo gde im je mesto – u čamcima, na vodi, u bespoštednim okršajima u kojima se odlučuje ko je najbolji. Ovog vikenda smo na Adi Ciganliji, posle duže pauze zbog pandemije koronavirusa koja je odložila sva sportska nadmetanja u celom svetu, mogli da vidimo prve takmičarske zaveslaje u okviru Trofeja Beograda, I Kupa Srbije i I kola Omladinske lige Srbije, navodi 013info.

Veslači Tamiša su sa svojim najboljim posadama spremno ušli u borbu za osvajanje medalja. Rezultat su dve srebrne i jedna bronzana medalja.

Prvi na startu je bio naš proslavljeni reprezentativac Miloš Stanojević koji je da bi na najbolji način oprobao svoju formu za predstojeće Evropsko prvenstvo veslao protiv teških veslača u skifu. U konkurenciji od 14 čamaca bio je drugi odmah posle reprezentativca u teškom skifu Aleksandra Beđika.

Vatreno krštenje i svoju prvu regatu izveslali su pioniri Tamiša u dubl-skulu Mihajlo Marković i Petar Perić i pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Posle pobede u kvalifikacijama u finalu su pokazali izuzetnu borbenost i u finišu podelili drugo mesto sa veslačima Begeja iz Zrenjanina.

Treću medalju i to bronzu osvojile su devojke Tamiša u četvercu-skul za pionirke. Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner su pokazale da mogu da se nose sa daleko iskusnijim veslačicama Partizana i Danubiusa.

Izvor: 013info