ПЕТ ПАКЕТА МАРИХУАНЕ У АУТОМОБИЛУ

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом 25. марта 2018. године, на излазу граничног прелаза Јаша Томић ка Румунији, запленили преко 2 килограма марихуане коју је путник крио у фабричким шупљинама аутомобила.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу стигао „пежо караван“ румунских регистарских ознака који је возио држављанин Румуније.

Возач се, како је навео, враћао са зрењанинске пијаце у Темишвар, где живи.

На питање да ли има нешто да пријави за царинску контролу, рекао је да нема ништа, те да је купио само неколико килограма брашна  и више садница.

Међутим, када су цариници иза касете испред сувозачевог седишта пронашли пакет коцкастог облика облепљен широком самолепљивом траком и упитали шта је унутра, уследио је неочекивани одговор –  да се у пакету налази марихуана.

Након детаљног прегледа у аутомобилу је пронађено још четири пакета са дрогом, при чему су два пакета била сакривена иза инструмент-табле, а још два у наслонима задњих седишта.

Том приликом заплењено је пет пакета у којима се укупно налазило 2.073 грама марихуане за коју је путник тврдио да је набавио на пијаци у Зрењанину.

Извор: Управа царина Републике Србије