ПЕТИ ЦИКЛУС КВИЗА “МОЈА КИКИНДА” ДОНЕО ДВОСТРУКУ ПОБЕДУ ОСНОВЦИМА ИЗ НОВИХ КОЗАРАЦА

Екипа ОШ “Иво Лола Рибар” из Нових Козараца, победник је петог циклуса квиза “Моја Кикинда, откријмо где живимо”. Они су поновили прошлогодишњи успех и потврдили да им у области географије, културе, историје и познавања знаменитих Кикинђана, још увек, нема равних. Основцима из Нових Козараца у великом финалу супротставиле су се три средњошколске екипе. Представници Техничке школе, Гимназије “Душан Васиљев” и ССШ “Милош Црњански”, на крају такмичења, млађих колегама морали су да честитају. У организацији Канцеларије за младе, ученици 12 основних и средњих школа такмичили су се у квизу знања “Моја Кикинда, откријмо где живимо”. Квиз и креативна друштвена игрица проистекли су из истоименог пројекта чији је аутор професор географије Мирослав Грујић. Победничкој екипи и финалистима честитала је и награде уручила Станислава Хрњак, председница градске Скупштине:

– Издања приручника “Моја Кикинда” који говори о знаменитим Кикинђанима, али и важним историјским и географским чињеницама, служи свима нама. Ретко смо у прилици да учимо о нашем граду, тако да је припрема за овај квиз одлична прилика да ђаци науче више о средини у којој живе. Приручник може да буде и део промотивног материјала Кикинде , али и да основцим и средњошколцима служи у већој мери- казала је она. Приручник “Моја Кикинда” ове године доживео је ново издање. Ажуриран је са новим подацима и сликама, а штампање је финансијски помогла локална самоуправа:

– Квиз је претходних година окупио велики број ђака, а они су научиили много тога о нашој средини. За све школе које су се пласирале у финале обезбеђен је мултифункционалан штампач са заменским тонером, док ће сви учесници финала, као награду, имати прилику да обиђу Музеј “Жеравица” у Новом Милошеву, дворац “Фантаст” у Бечеју, ергелу коња у “Зобнатици” и градски музеј у Суботици- рекао је Далибор Оличков, координатор „Канцеларије за младе“.

Извор: Град Кикинда