“ПЛАКЕТА ЧАСТИ”, ТРЕЋА НАГРАДА КОЈУ ЈЕ ЕВРОПА НАМЕНИЛА КИКИНДИ

Град Кикинда је након “Европске дипломе” и “Заставе части” добитник још једне престижне европске награде- “Плакете части”. Парламентарна скупштина Савета Европе одлучила је да наш град понесе ово високо признање за 2020. године. Кикинда је једини град у Србији добитник “Плакете части” . Павле Марков, градоначеник Кикинде, оценио је да је ово сигуран показатељ и потврда добрих резултата у претходних неколико година:

– И ова награда је установљена 1955. године. Са три престижне европске награде, ми смо у предворју добијања и последње могуће, а то је “Европска награда”. Пријатно смо изненађени и веома задовољни. Сигуран сам да ћемо потенцијал треће награде Парламентарне скупштине Савета Европе искористити на најбољи могући начин. Ово је, сасвим сигурно, и показатељ наше квалитетне интернационалне сарадње са братским градовима- констатовао је Марков и изнео уверење да она у светлу наредних инвестиција може да буде добра препорука будућим парнерима:

– Треба да искористимо повољан утисак који смо остварили у европским институцијама. Србија, али и Кикинда, највећу економску сарадњу имају са земљама Европске уније. Поновићу да је у економском смислу ова награда веома важна, јер инвеститорима шаље јасан сигнал о нашем граду- рекао је Марков и додао да ће на пригодној свечаности, овог лета, европски парламентарци донети и уручити “Плакету части”.

Извор: Град Кикинда