ПЛАНИНАРИ УСПЕШНИ У ВОЈВОЂАНСКОЈ ТРЕКИНГ ЛИГИ

Чланови планинарског клуба „Борковац“ Рума постигли су запажене резултате и на последњем колу Војвођанске трекинг лиге за 2019. годину, које је одржано у недељу, 27. октобра на Фрушкој гори.

На последњем колу такмичења које организује Планинарски савез Војводине, за румски клуб је наступио 21 такмичар, од којих је осморо успешно завршило велику стазу, дужине 42 километра са 1240 метара укупног успона. Чак шесторо чланова „Борковца“ освојило је медаље: Никола Секулић био је најбржи јуниор на великој стази, док су на средњој стази били успешни Јован Малешевић (други у конкуренцији јуниора), Миа и Ленка Малешевић (прва и друга у конкуренцији јуниорки), Тамара Мрвош (друга у конкуренцији сениорки) и Дубравка Иванић (друга у конкуренцији ветеранки и укупној женској конкуренцији).

И ове године појединци из редова „Борковца“ заузели су висока места на коначним ранг листама Војвођанске трекинг лиге. Никола Секулић је нови јуниорски шампион Војводине у трекингу, док је прошлогодишњи јуниорски шампион Јован Малешевић заузео друго место. Нова јуниорска шампионка Војводине је Миа Малешевић, а друго место у генералном пласману припало је Ленки Малешевић. Јелена Радосављевић је освојила прво место у конкуренцији сениорки и друго место у укупној женској конкуренцији, док је Зоран Удовчић као и прошле године заузео треће место у конкуренцији такмичара из војвођанских клубова.

Након завршене сезоне, у генералном пласману женска екипа „Борковца“ заузела је треће место у конкуренцији 47 клубова, а мушка екипа четврто место у конкуренцији 60 клубова. „Борковац“ тако није успео да одбрани наслов најбоље војвођанске трекинг екипе стечен прошле године, али остаје у самом врху у овој планинарско-тркачкој дисциплини у Војводини и Србији.

Извор: Општина Рума