ПОЧЕЛА ГРАДЊА ВИЗИТОРСКОГ ЦЕНТРА

На простору некадашње „Харчаш“ чарде, започета је санација и пренамена целог комплекса. О томе како теку радови и шта су наредни кораци, говорила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Општина Апатин наставља улагање у туризам и ове године ће осим основне школе то бити највећи приоритет. Кренули смо у прву фазу реконструкције „Харчаш“ чарде где је идеја да завршимо сиву фазу радова, након чега следи друга у којој ће да се сређује унутрашњост објекта, као и да се праве спољни садржаји, рекла је Дубравка Кораћ.

Радове финансира општина Апатин са 15 милиона динара, док ће за завршетак радова бити потребно још око 40 милиона.

Тренутно смо у преговорима са Министарством туризма и ја очекујем да ће министарство подржати овај пројекат, обезбедити средства и да ћемо до краја године имати завршен објекат, додала је председница наше општине.

Мислим да је реч заиста о јединственом објекту, обзиром да се ради о Визиторском центру какав не постоји на овом делу Горњег Подунавља. Идеја је да објекат буде подељен на три садржинске целине. Прва ће се односити на поставку која ће упознати све госте нашег града, као и наше најмлађе суграђане са богатством Горњег Подунавља и историјом рибарства на нашем подручју. Други део објекта биће угоститељског типа фокусиран на брендирање и упознавање гостију са нашим специјалитетом, апатинским рибљим паприкашом, док ће околина објекта обиловати садржајима за наше најмлађе госте. Биће рекреативни и спортски садржаји, као и учионице на отвореном. Мислим да ће Апатин тиме добити један вредан и интересантан сдржај, поручила је Дубравка Кораћ.

Извор: Општина Апатин