ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У ОГАРУ

Представници пећиначке локалне самоуправе обишли су јуче радове на изградњи прве фазе нове водоводне мреже у Огару. Реч је о радовима вредним 16,6 милиона динара, од којих је 13,3 обезбедио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, док је 3,3 милиона издвојила Општина Пећинци из буџетских средстава.

По речима директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Драгољуба Војкића, садашња водоводна мрежа у овом насељу изграђена је осамдесетих година прошлог века, а ПВЦ цеви су у међувремену постале крте, па је Огар насеље са највише хаварија на водоводној мрежи у општини Пећинци, често и са по неколико пуцања цеви у једном дану.

„Након изградње нове водоводне мреже, у Огару ће бити избушен још један бунар, а потом ће бити извршена санација хидротехничке и електро опреме на изворишту месног водовода, чиме ћемо у овом насељу обезбедити квалитетно водоснабдевање за наредних тридесетак година“ – рекао је Војкић.

Председник Савета месне заједнице Огар Милан Алексић каже да је овај пројекат од изузетног значаја за мештане Огара, јер ће са новом водоводном мрежом бити елиминисани сви досадашњи проблеми са водоснабдевањем.

„Захвални смо и Покрајинском секретаријату за пољопривреду и Општини Пећинци што су имали слуха за проблеме мештана Огара, јер су честе хаварије доводиле до прекида у водоснабдевању што посебно представља проблем у летњем периоду. Пошто се пројекат ради по фазама, наши грађани се већ распитују који делови насеља ће први постати корисници новог водовода. Истина је да ће сва домаћинства у истом тренутку имати могућност да се прикључе, јер ће нова мрежа бити пуштена у рад тек по завршетку треће фазе“ – поручио је Алексић.

У првој фази мрежа ће бити изграђена од изворишта кроз улицу Браће Јерковић, у већем делу Шумске и у делу Нове улице. У другој фази водовод ће бити изграђен у остатку Шумске и у Партизанској улици, док ће трећом фазом изградње водоводне мреже бити обухваћен остатак Нове и цела Школска улица.

Рок за завршетак прве фазе је месец дана.

Извор: Општина Пећинци