ПОЧЕЛИ 37. „ДАНИ ЛУДАЈЕ“: МАЕСТРАЛНИ ЈОВАН КОЛУНЏИЈА ОДУШЕВИО КИКИНЂАНЕ

У Кикинди су почели “Дани лудаје“, једна од највећих и најзначајнијих манифестација у Србији, која ће се до 18. септембра одржати 37. пут у нашем граду. Посетиоци су већ првог дана манифестације били у прилици да уживају у богатом музичком, забавном и гастрономском програму. У јутарњим сатима организовани су бројни програми за децу, од такмичења и играња са лудајом, до ликовних и литерарних радионица и изложби. Прво музичко вече 37. “Дана лудаје“ затворио је својим концертом чувени виолиниста, Јован Колунџија, који је до сада одржао више од четири хиљаде концерата широм света и који је добитник бројних домаћих и страних награда. Он је у свечаној сали Народног музеја наступио са камерним оркестром “Гудачи Светог Ђорђа“, а концерту су, поред великог броја посетилаца, присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, заменица градоначелника, Дијана Јакшић Киурски, председник Градског парламента, Младен Богдан, као и чланови Градског већа, Валентина Мицковски и Драган Пецарски.

“Заиста смо уживали у наступу нашег, а светски познатог виолинисте Јована Колунџије и камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа. Драго ми је што је музички програм започео баш на овај начин. По реакцији публике и самих извођача видело се да смо били међусобно надахнути и да је ово заиста било вече за памћење. Градска управа и Туристичка организација су се заиста потрудили да и ове Дане лудаје организују на најбољи могући начин и да понуде свим посетиоцима богат и разноврстан програм“, истакла је након концерта, Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.

Услед лоших временских прилика, концерт је одржан у свечаној сали Народног музеја, у амбијенту за који је и сам Колунџија рекао да је један од најлепших и најзахвалнијих за одржавање концерата:

“Пред кикиндском публиком представили смо се фестивалским концертом, тако да смо за публику припремили романтичан програм, композицијама које се лако слушају и које су познате широј јавности. Више пута сам наступао у Кикинди и сваки пут у овој сали, која је увек била пуна, тако да је немогуће не заволети овај град, публику и овај простор“, поручио је Колунџија.

Извор: Град Кикинда