ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ОБЕЗБЕДИЛА НОВУ МАГНЕТНУ РЕЗОНАНЦУ И НОВИ ЦТ АПАРАТ ЗА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВОЈВОДИНЕ

Нова магнетна резонанца, по перформансама најјача у Србији и нови ЦТ апарат почели су са радом у Центру за радиологију Клиничког центра Војводине.

Реч је о најсавременијој медицинској опреми, за шта је Покрајинска влада издвојила  209,1 милиона динара.

Са овом набавком  завршили  смо прву фазу обнове дијагностике широм АП Војводине, не само овде већ и у регионалним болницама, где смо  обезбедили ангио сале, ЦТ апарате и магнетене резонанце, казао је председседник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка Центра за радиологију.

„Ово је најскупља и најсложенија дијгностика, и данас, са поносом можемо рећи да  Клинички центар Војводине располаже са најсавременијом дијагностичком опремом. Испунили смо оно што смо и јавно обећали а то је да ћемо веома лоше стање које смо затекли у здравству 2016. године, обновити и унапредити“, казао је председник Мировић.

Уређењем јавних финансија успели смо да обезбедимо набавку најсофистицираније и најскупље опреме. Наставићемо да континуирано улажемо у здравствени систем јер нам је циљ да укинемо листе чекања, да обновимо опрему у свим болницама, и да реконструишемо домовe здравља који су прешли у надлежност покрајине, казао је председник Мировић.

 „Центар за радиологију КЦВ од данас је једна од најрепрезантитивнијих здравствених установа не само код нас већ и шире. Инвестирали смо много у овај Центар али и запослили  нових 10 лекара и 11 техничара. Хвала Управи  КЦВ за ентузијазам и посвећеност, јер имамо огроман потенцијал у новим младим запосленим стручњацима. Желимо да пацијенти имају најбољу здравствену негу а запослени најбоље услове за рад“, рекао је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

„Набавком нове опреме, магнете резонаце и ЦТ апарата, завршено је опремања Центра за радиологију. Овај пројект је значајан за комплетно здравство у АП Војводини јер се у њему годишње обави  150.000 дијагностиких прегледа, рекао је помоћник директора за дијагностичку делатност проф. др Зоран Стошић захвалио се председнику Мировићу на подршци.