ПОЛИТИЧКА И ПРИВРЕДНА ДЕЛЕГАЦИЈА ТЈЕНЦИНА У РАДНОЈ ПОСЕТИ ИНЂИЈИ

Да Инђија постаје све више атрактивна за кинеске инвестиције показује данашња трећа посета политичке и привредне делегације из града Тјенцина и округа Хебеј. Председник општине Инђија Владимир Гак упознао је госте из Кине о свим предностима које Инђија нуди инвеститорима као и о актуелним пројектима који се реализују.

Говорећи о економији, Гак је рекао да се ових дана очекује потписивање осме инвестиције за непуне две године, што је јасан показатељ колико је Инђија постала привредно динамична средина. Указујући на повезаност две државе, председник општине је подсетио да један део деонице брзе пруге која пролази кроз Инђију граде управо кинеске фирме, као и да све више кинеских компанија долази у нашу земљу.

Власници компанија из Кине исказали су жељу за проширење својих производних капацитета у Србији. Обилазећи индустријску зону, председник удружења привредника града Тјенцин Ју Ксе Јун рекао је да је Инђија једна од најбољих локација за инвестирање у Србији и региону. Он је додао да постоје велике могућности за остваривање партнерских односа између два града који ће унапредити кинеску и српску привреду.

Један од закључака данашњег састанка је договор о одржавању привредног сајма у Инђији на којем ће се представити домаћи и привредници из Тјенцина. Овим ће се отворити прилика да инђијске компаније остваре контакте за пласирање својих производа на кинеско тржиште.

Такође, представницима Инђије уручен је позив за посету Тјенцину са циљем даљег унапређења односа два града.

Иначе, Тјенцин је град на североистоку Кине који има 13 милиона становника. Удаљен је 120 километара југоисточно од Пекинга и представља један од највећих привредних центара у земљи.

Извор: Општина Инђија