ПОМОЋ ФИРМЕ „MECAFOR“ КИКИНДСКОЈ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Фирма „Мecafor“ је Општој болници Кикинда данас донирала неколико мобилних апарата за торокалну дренажу који се користе за особе које се из различитих разлога налазе на интезивној нези, а могу бити кориштени и приликом транспорта пацијената.

Компанија “Мecafor” годинама помаже рад наше установе и свих здравствених радника у нашем граду, а на тај начин и свим пацијентима, који су у средишту целог здравственог система, рекао је др Бојан Миладинов, начелник Одељења хирургије и додао:

“Овај апарат је значајан, зато што се ради о мобилном транспортабилном апарату, који служи да након торокалне дренаже извуче ваздух, крв или неке друге патолошке течности, уз помоћ негативног притиска. Ми до сада нисмо имали овај апарат, тачније, имали смо апарат који је фиксирани и смештен у јединици интензивног лечења. То значи да сада, овај апарат можемо у било ком делу болнице, чак и на терену искористити и употребити. Тиме се скраћује драгоцено време, убрзава се процес рада и пацијенти нису везани за јединицу интензивног лечења.

И др Владимир Прунић, помоћник директора за медицинска питања је навео да је за пацијенте, који су због недостатка адекватног апарата, који су напокон стигли у болницу, ово бити начин да своје болничке дане проводе на за то одговарајућем одељењу.
Небојша Недељковић, директор „Мecafora” сматра да је баш ова сарадња доказ да је фирма, коју он заступа друштвено одговорна, а намера је и да наставе са оваквом сарадњом:

“Мислим да је ово наша шеста донација. До сада, од 2016. од када смо у Кикинди, донирали смо опрему, за коју смо издвојили око 20 000 евра.”

Град Кикинда поздравља овакав гест компаније “Мecafor”. Ова компанија је до сада донирала вредну медицинску и другу опрему, помогли су и адаптацију Дечјег и школског диспанзера, рекла је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника и закључила:

“Оно што нам је посебно драго је чињеница да је компанија препознала ту потребу и своју донацију усмерила ка помоћи здравственом систему. Већ две године, како смо у овој борби са пандемијом, здравствени радници су под великим притиском, здравствени систем је преоптерећен. Морам им се захвалити на њиховој безрезервној борби, као и на жртви коју чине за све ово време. Зато хоћу да нагласим да је свако улагање у здравство итекако драгоцено. Компанији “Мecafor” желим успех у даљем раду. Ради се о донацији од чак четири апарата за торокалну дренажу, рекла је и др Весна Томин, в.д. директора ОБ Кикинда:

“Много нам значи ова донација. Кикиндска болница има 16 одељења, имамо 7000 корисника годишње, који прођу кроз ову болницу у стационарном делу, хиљаде пацијената који пролазе кроз амбулантни део. Што се компаније “Мecafor” тиче, могу да кажем, да су један од наших највернијих пријатеља и донатора и да нас никада до сада нису изневерили. Захвалност, у име свих, како компанији тако и господину Недељковићу, нагласила је Томин.

Извор: Град Кикинда