ПОРОДИЦА ЗАРИЋ У НОВОЈ, ПОТПУНО РЕКОНСТРУИСАНОЈ КУЋИ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, присуствовали су усељењу шесточлане породице Зарић, којој је Фондација “Хумана срца“, у сарадњи са Градом Кикинда, обезбедила средства за комплетну реконструкцију њихове куће купљене пре три године. Услед лоше материјалне ситуације, породица са четворо деце није била у могућности сама да среди кућу, тако да је захваљујући улагањима од 50.000 евра објекат потпуно реновиран, са свим електронским уређајима, грејним системом и намештајем. Након што је почетком септембра потписан уговор са Фондацијом „Хумана срца“, Град Кикинда наставио је сарадњу са том организацијом, чији је основни циљ унапређење положаја деце и младих, као и других рањивих група становништва, са фокусом на слабије развијеним и руралним срединама.

“Како смо и раније говорили, Град Кикинда настојаће да изнађе начине да помогне социјално угроженим породицама у нашем граду. Велико ми је задовољство што смо пред празнике обрадовали породицу Зарић и сигуран сам остварили њихов сан, али и усрећили четворо деце. То значи да ће сада имати нов живот у реновираној кући коју су сами купили, деца имају много бољу будућност, а цела породица разлога за осмех и срећу“, рекао је градоначелник.

Приликом прве посете породице Зарић, уручени су поклон пакети за децу:

“Фондација је тада одлучила да комплетно реновира кућу коју су купили. Након много проблема и изазова, прикључивања струје, у сарадњи са Градом Кикинда смо успели да реализујемо овај пројекат, и на то смо веома поносни, поготово што је ово већ четврта кућа коју смо реконструисали у овој години“, подсетила је Данијела Василијевић, оснивач и директор Фондације „Хумана срца“.

Кућа је површине око 190 квадратних метара са неколико великих соба:

“Заиста јенеописив осећај бити у новом дому. Кућа коју смо купили пре неколико година била је заиста у лошем стању и запуштена, искрено нам је изгледало нестварно да ће опште моћи да се адаптира. Заиста су радници урадили све што су могли, чак и више од наших очекивања. Сада имамо све што нам треба за нормалан и леп живот. Захваљујем фондацији и Граду Кикинди на огромној помоћи“, додао је Срђан Зарић.

Извор: Град Кикинда