ПОРОДИЦАМА СТРАДАЛИХ БОРАЦА ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ СПОМЕН ПАРКА У КУЛИ

У великој сали Скупштине општине Кула данас је одржана презентација пројекта Спомен парка у Кули. Пројекат споменика палим борцима са територије општине Кула у ратовима 1990 – 1999. представљен је данас породицама погинулих, како би се усагласили око детаља пројекта, односно извршили одређене измене.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је рекао да је пројекат у потпуности завршен, и да се након састанка шаље Министарству културе и информисања ради давања сагласности на пројекат, након чега иде решење о постављењу. У поступку израде пројекта је све време било укључено Удружење ратних војних инвалида и ветерана, а у завршној фази и саме детаље око стављања назива, поредак имена, надимака, консултована је породица, рекао је Миљанић. Он је истакао да је уверен да ће изградња споменика палим борцима бити реализована ове године.

Пројектом је предвиђено да се спомен обележје налази у парку, на углу улица Стевана Сремца и Маршала Тита, а председник Миљанић је напоменуо да ће се и за власнике трафика, као и за све остале актере, наћи најбоље могуће решење.

Миљанић је истакао и да велики парк у Кули захтева велику реконструкцију.

-Ради се измена пројекта, након чега ће се приступити уређењу централног и највећег дела парка, што ће заједно са Спомен парком и Крамеровом улицом представљати најлепши део Куле, закључио је Миљанић.

Извор: Општина Кула