ПОРУКЕ ПРИЈАТЕЉСТВА И ХУМАНОСТИ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДЕЧИЈУ НЕДЕЉУ

„Подељена срећа, два пута је већа“, мото овогодишње Дечије недеље, добио је данас своју потврду и пун смисао на хуманитарном дану овогодишње манифестације. Ученици четири основне и две средње школе, заједно са малишанима Предшколске установе „Бошко Буха“, на Тргу Николе Пашића подигли су седам штандова и понудили на продају грађанима своје најразличитије рукотворине, од украса до колача, са жељом да сав прикупљени новац проследе удружењима која окупљају децу са сметњама у развоју.

Предшколцима и ученицима придружили су се и млади чланови неколико спортских колектива – рукометног, боксерског и кошаркашког клуба, с циљем да промовишу своје спортове и позову младе да се укључе у спортске активности.

„Све школе и предшколска установа су се веома потрудили и имали смо одличну атмосферу у центру града. Овогодишњи мото Дечије недеље стих је из песме ‘Добар друг’ и овом акцијом деца су показала да су стварно добри другови и да умеју да деле срећу. Уверена сам да смо данас успели да упутимо поруку да смо сви исти и да нема различитости међу нама“, рекла је Марија Милинић, помоћница председника општине за образовање.

Извор: Општина Врбас