ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД, ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ АПАТИН

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, општина Апатин се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом обавештавамо Вас да ће бити организована јавна подела 30.000 садница у подне 9. априла у целој Србији а у нашој општини на локацији ЈКП “Наш дом” Апатин, Железничка 4. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу.Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици!Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!

Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Апелујемо на све грађане који прузму саднице, да исте никако не саде на јавне површине. Саднице могу да се поседа на приватним поседима, у дворишта, баште, викендице или неко слично место где вам недостаје хлад.

Извор: Општина Апатин