ПОСЕТА ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА У КИСАЧУ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом посетила је вртић „Лиенка“, у Кисачу где је у току радна акција уређења дворишта у којој учествују деца заједно са родитељима, васпитачима и представницима МЗ „Кисач“, а затим и Основну школу „Људовит Штур“ где их је дочекала директорица школе Марија Ожват.

Том приликом, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић истакла је да Град Нови Сад, у сарадњи са Месном заједницом и становницима Кисача континуирано ради на унапређењу живота свих категорија становништва у том месту.

– Важно нам је да се Нови Сад равномерно развија и заиста ми је велико задовољство када приликом посете образовним установама у Кисачу, где се рад одвија на српском и словачком језику сретнемо са децом и запосленима који су задовољни постојећим условима али и раде на томе да своје установе унапреде и улепшају. Према речима руководиоца вртића „Лиенка“, сваке године све већи број деце уписује овај вртић и то је податак који нас радује и чини поноснима  – изјавила је Дина Вучинић и додала – Град је у последњих годину дана у сарадњи са Покрајином, у Основну школу „Људовит Штур“ уложио три милиона динара како би се заменила врата у школи, као и семафори, рефлектори и спортски реквизити у великој и малој сали. Наставићемо да улажемо у образовање за које се из буџета Града издваја чак 6,3 милијарди динара, али и да ослушкујемо потребе становника Кисача и да даљим улагањима доприноси квалитетнијем животу у том месту.