ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О РАЗВОЈУ ОМЛАДИНСКЕ ЛОКАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић потписао је данас са представницима 22 града и општина уговоре за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске локалне политике.

Удовичић је том приликом истакао да је ово прави начин да се побољша положај младих у јединицама локалне самоуправе, додавши да оваквим деловањем показујемо колико су млади данас важни и колику одговорност од њих очекујемо у наредном периоду.

Обнављањем канцеларија за младе, омладинских клубова, прављењем нових терена, подстицањем младих да се запосле или брже дођу до самозапослења, шаљемо поруку да су млади саставни део друштва, навео је он.

Министар је честитао представницима локалних самоуправа на пожртвованости и на томе што схватају да су млади потенцијал за развој читавог друштва.

Хвала вам на томе, мислим да је ово само мали подстрек, али и показатељ да заједно можемо много тога да урадимо. Надам се да ће квалитет живота, како младих, тако и свих осталих, бити бољи, сврсисходнији и да ће ово значити просперитет за њих, поручио је Удовичић.

Уговори су потписани са следећим градовима и општинама: Краљево, Чацак, Лозница, Зајечар, Рековац, Рача, Дољевац, Алексинац, Нова Варош, Крушевац, Ужице, Нови Сад, Сремска Митровица, Ивањица, Сомбор, Јагодина и Крагујевац, као и градским општинама Земун, Обреновац, Чукарица, Врачар и Звездара.

Извор: Влада Републике Србије