ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА ДР БАЛИНТ ПАСТОР ОБИШАО ЗАВРШЕНЕ РАДОВЕ НА ДЕЛУ КАЊИШКОГ ПУТА

Народни посланик, председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint), данас је, заједно са председником Општине Кањижа Робертом Фејстамером обишао завршене радове на делу Кањишког пута који се званично зове Локални пут бр. 5 и налази се и на територији града Суботице, у дужини од 1837 метара. Уз истицање да је ова саобраћајница, по значају, много више од локалног пута, др Балинт Пастор је рекао да је изграђена пре десетак година и да је то најкраћи пут између Града Суботице и Општине Кањижа.

„Ову саобраћајницу не користе само становници Шупљака, Малих Пијаца и пољопривредни произвођачи, него и много људи који путују из Суботице ка Кањижи, или даље, у општине северног Баната, Нови Кнежевац, Чоку или можда у још нека удаљенија места. Пут је, значи, јако прометан и зато је последњих година у веома лошем стању. Због тога смо ми, у Граду Суботици, мислили да ова саобраћајница треба да се поправи и то ћемо, извесно је, урадити у две фазе. Данас обилазимо завршене радове, пут је поправљен струганим асфалтом али је, истовремено, и проширен, чиме је направљена основа за следећу фазу. У току ове године ћемо конкурисати код Фонда за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, јер желимо да овај пут од регионалног значаја постане шири, нормалан јавни пут с обзиром на то да се у последњих десет година, а и дан-данас је тако, аутомобили једва мимоилазе“, нагласио је др Балинт Пастор.

Према његовим речима, урађена је пројектно-техничка документација и поправка струганим асфалтом, а у наредној фази ће се направити пут какав становници Суботице и Кањиже и заслужују.

„За извођење ових радова из буџета Града Суботице обезбеђена су средства у висини од 11,8 милиона динара. У Шупљаку ћемо ове године почети да градимо гасоводну мрежу у дужини од 14 километара, у вредности од 25 милиона динара, а реновраће се и такозвана Костолањи кућа, у износу од 10,2 милиона динара. Та кућа, која је веома позната и изузетно значајна за становнике Шупљака, биће дом локалним удружењима грађана. Дакле, реализујемо оно што говоримо од почетка овог мандата: Поправљамо путеве, радимо на инфраструктури колико је то могуће, а са друге стране равномерно развијамо сва насељена места на територији нашег града“, закључио је др Балинт Пастор.

Роберт Фејстамер је казао да између града Суботице и Општине Кањижа постоји дугогодишња и добра сарадња.

„Ово је пример добре сарадње са градом Суботица. Од пет километара ове путне мреже на територији општине Кањижа је 3,2 километра. За општину Кањижа то је огромно улагање које из сопствених средстава не бисмо могли да реализујемо, а за нашу општину је изузетно важно да имамо добру и квалитетну путну везу са Суботицом. Верујем да ћемо за неколико година уз овакву сарадњу успети да завршимо овај пут“, рекао је Роберт Фејстамер.

Извор: Град Суботица