PREDSTAVLJENE NOVE MLADE IGRAČICE ŽFK SPARTAK

Ženski fudbalski klub je u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice predstavio nove mlade igračice koje su pristupile šampionu države, navodi subotica.info

Igračice je predstavila Violeta Slović, novi sportski direktor kluba koaj je pozdravila sve igračice i poručila im da su pristupanjem Spartaku napravile dobar potez u svojoj karijeri. – Verujem da će podmlađeni tim Spartaka uz stručan i kontinuirani rad, u doglednoj budućnosti moći da se približi standardima koji važe u Evropi. Šaljemo odavde jednu lepu sliku našem gradu jer je politika našeg kluba jasna, želimo da ulažemo u naše domaće igračice i u našu decu. 

Generalni sekretar kluba, Bojan Arsić, je istakao da klub danas predstavlja najkvalitetnije mlade fudbalerke Srbije koje se odmah mogu priključiti seniorskom A timu. Klub je odlučio da u budućnosti prioritet bude na mlađim selekcijama zbog čega je dovođenje ovih talentovanih devojaka koje su sve članice reprezentacije Srbije do 17 godina pravi potez. – Imamo sjajnu generaciju kadetkinja koje su trenutno prvaci u Razvojnoj ligi Srbije, u grupi Vojvodina. Očekujem da će u narednih godinu dana iz te generacije, najmanje 3 do 5 devojaka biti priključeno seniorskom pogonu. Spartak je postavio čvrste temelje u svojoj školi fudbala, u kadetskom i omladinskom pogonu, zato ne treba da brine za budućnost u narednih 6-7 godina.

Violeta Slović je predstavila nove igračice. Iz ŽFK Vojvodina pristupile Živana Stupar (2002.) vezni igrač, Milica Denda (2002.) odbrambeni igrač, Lena Marjanović (2002.) igra u odbrani odbrani i Adriana Derviši (2003.) igrač veznog reda. Iz ŽFK Zemun došla je napadač Kristina Tanasković (2002.), Anastasija Ćirić (2002.) došla je iz ŽFK Jedinstvo (Pirot) i igra na poziciji napadača. Ekipi će se naknadno priključiti i Zorana Vesić (1997.), golman i član seniorske reprezentacije BiH koja je igrala u ŽFK Banja Luka. 

Početak priprema  počinje 28. januara 2019. godine prozivkom od 11:00 časova na Gradskom stadionu u Subotici. 

Izvor: subotica.info