ПРЕЛЕПО РУМСКО ИЗЛЕТИШТЕ БОРКОВАЦ

Излетиште Борковац удаљено је свега 3 км од центра Руме. Налази се на 35 км од Новог Сада и 60 км од Београда, приступачно а ипак издвојено од градске вреве. Права је оаза мира и природне лепоте.

Пространа Борковачка шума је богата високим, времешним али и младим боровима. Поседује стазе за пешачење, као и за трчање све зависи шта вам више одговара. За лагану шетњу или вежбање. Ту су столови за одмор, чесме и ноћно осветљење.

У боровој шуми налази се и хотел Борковац. Могуће је изнајмити собе и апартмане или само уживати у сјајном спа програму. Спа центар поседује базен са пуно атракција као ђакузи, парно купатило, тепидаријум и финску сауну. Богата је понуда стручних масажа и медицинских третмана. Салон лепоте хотела нуди најквалитетније третмане неге коже, лица и тела. Оно што је посебно и другачије је прелепи природни амбијент који можете видети кроз стакло. Има ли шта лепше него ушушкати се у топли базен и посматрати борову шуму у снегу.

У склопу хотела је ресторан са богатом гастрономском понудом, уз избор вина најбољих домаћих винарија. Могуће је доћи самостално али и организовати разне догађаје. Када је лепо време отвара се предивна тераса, што је већ довољан разлог да са породицом и пријатељима дођете на ручак и уживате у свежем ваздуху и погледу.

Лети се у непосредној близини хотела отвара градски базен, који представља модеран спортско забавни комплекс. Постоје велики и мали, односно дечји базени за грађанство. Такође ту су и кафићи, понуда хране, забавне манифестације, као и ноћно купање.

На 2-3 км од хотела Борковац налази се Борковачко језеро. То је вештачко акумулационо језеро. Осим што је прелепо за гледање оно је и богато рибом. Па тако се на обали види Аква камп односно кућице за риболовце. Налазе се на води, поседују лежајеве, терасе као и чамце којима се гости превозе до обале.

Читав овај комплекс представља прави мали рај за оне који воле боравак у природи. Има садржаја за све генерације и сва годишња доба. Борковац није место за једну посету, већ место коме се увек радо враћате.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.