ПРИЗНАЊЕ ОД СТРАНЕ НАЛЕД-А: ИНЂИЈА ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА

У Инђији је одржан завршни састанак Извршног одбора Националне алијансе за локални економски развој(НАЛЕД) на којем је разговарано о неколико тема битних за унапређење пословног амбијента у Србији.

Најзначајнија дискусија водила се о издавању 13. издања Сиве књиге прописа која годинама уназад представља синоним за реформе, односно дефинисање активности и стадарда које је неопходно спровести и достићи путем реформи у наредном периоду.

Такође, тема састанка било је успостављање Индекса успешности локалних самоуправа који ступа на снагу у следећој години.

Како је навела извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић, Инђија ће сигурно представљати једног од лидера ове листе и пример за друге општине како да кроз дијалог са пословног заједницом у континуитету унапређује своје пословање.

Недавно је у Извршни одбор позван и председник општине Инђија Владимир Гак који је у изјави за медије истакао важност ангажмана ове институције за превазилажење проблема у односу између јавних и приватних субјеката.  

„Уверен сам да ћемо путем заједничких пројеката, моју активност и подршку коју смо до сада имали од стране НАЛЕД-а учинити много тога за грађане општине Инђија. Циљ нам је увек да грађани Инђије сваким даном живе све боље“.

Искуства и успеси које је Инђија остварила, нарочито у последње четири године, препознати су од стране НАЛЕД-а као пример једне успешне, дугорочне и константне политике.

„Зато нам је велико задовољство што је председник општине Инђија Владимир Гак од недавно део Извршног одбора где ће својим знањем и искуством и оним што је до сада урадио сигурно допринети не само Инђији, него да се исто такви стандарди и идеје пренесу и у регион“, истакао је Дејан Ђокић, председник Извршног одбора НАЛЕД-а.

Извор: Општина Инђија