ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ОПШТИНЕ СРБОБРАН У 2019. ГОДИНИ

Традиционално, Управни одбор Спортског савеза општине Србобран изабрао је најбоље спортисте и најбоље спортске колективе у 2019. години. Овогодишње лауреате издвојили су вредни резултати, посвећен рад и одрицање, које су уз личну промоцију и развој појединачних спортских каријера, донели и промоцију општине Србобран и још једну потврду да се ради о средини која воли спорт и цени своје најбоље спортске амбасадоре.

Уз захвалност грађанима због бројног присуства, председник Спортског савеза Стефан Шијачић истакао је локална самоуправа несебично пружа помоћ свим спортистима и самом савезу. „Лепа вест коју могу да поделим са свима је да смо ове године повећали број клубова у општини, сада их је 22, и даље бројимо преко 1.000 активних спортиста, што је за општину Србобран коректан број. Оно што могу да вам јавно обећам је да ћемо се у наредном периоду трудити да пронађемо решења за проблеме који нас спутавају у напредовању, у клубовима и спортским удружењима. За крај честитам свим добитницима награда, јако сте се трудили, а ми смо то умели да препознамо“, рекао је Шијачић.

„У прилици смо да сумирамо резултате остварене у спорту и да оним најистакнутијим спортистима и клубовима одамо признање за пожртвован рад. С обзиром на величину наше општине, можемо бити задовољни бројем спортиста, резултатима које остварују и на све што смо урадили како би им обезбедили услове да се остваре, првенствено мислим на децу. Резултати који су постигнути у спорту говоре о одрицању и самопрегору појединаца који су их остварили, али истовремено је и признање за рад свих оних који у систему спорта у Србобрану такође дају све од себе да се дође у ситуацију у којој је те резултате могуће остварити. Зато овом приликом желим да честитам не само онима који примају награде, него и свим спортским радницима у општини. За добар и успешан рад наших спортиста, општина је издвојила значајна средства, до сад смо улагали у спортске дворане, а у наредном периоду улагаћемо и у отворене терене, стадионе и игралишта“, рекао је, између осталог, Парошки, истичући да је општина 2015. године издвајала нешто више од 20 милиона динара за спорт, а сада та цифра значајно прелази 40 милиона.

Управни одбор Спортског савеза општине Србобран одлучио је да ове године за најуспешнију младу спортисткињу прогласи Наташу Гаџић, члана Џудо клуба „Турија“, док је најбољи млади спортиста Стефан Јокановић, члан ОКК „Србобран“. Титула Најуспешнија школа спорта ове године припала је кадеткињама Женског кошаркашког клуба „Србобран“, док је за најбољег тренера проглашен Борислав Станаћев, тренер млађих селекција у Фудбалском клубу „Србобран“. За изузетне спортске резултате у 2019. години награђена је кошаркашица Мирјана Зорић. Спортски савез општине Србобран је установио и награду за посебан допринос и изузетан значај у развоју и афирмацији општине Србобран из области спорта. Управни одбор је одлучио да ово признање постхумно додели Јовици Тешић – Јолету, док је за свеукупни учинак у области спорта постхумно награђен и Александар Каић – Шаца. Спортски савез општине Србобран за најуспешнијег спортисту у 2019. години прогласио је кошаркаша Игора Шијачића, члана КК „Војводина“. За најуспешнији спортски колектив у 2019. години Спортски савез општине Србобран прогласио је Џудо клуб „Турија“

Награде су уручили Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, Стефан Шијачић, председник Спортског савеза, Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Извор: Општина Србобран