ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ ДЕО БЕОГРАДСКОГ КЕЈА ИСПОД ЖЕЖЕЉЕВОГ МОСТА

Од данас је поново омогућен саобраћај на деоници Београдског кеја, испод новог друмско-железничког моста који је био затворен због радова на изградњи моста. Тим поводом, члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић изјавио је да то доприноси бољој саобраћајној повезаности са Улицом Бајчи Жилинског, са Индустријском зоном и са аутопутем, као и да су од данас створени услови за реконструкцију улица на Подбари и у Алмашком крају.

– Почећемо са реконструкцијом Улице Марка Миљанова која спада у примарну градску мрежу саобраћајница, за шта је опредељено 150 милиона динара, од којих половину трошкова сноси Град, а половину Покрајина. Поред тога, планирана је реконструкција 20 улица на Подбари. У првој од четири фазе, изводиће се радови у осам улица и за те потребе смо издвојили 100 милиона динара- изјавио је Владимир Стојковић.

Директор пројекта изградње новог друмско-железничког моста Анита Димовски је објаснила да је у оквиру пројекта изградње моста и рехабилитација Београдског кеја, а да ће се функционалност новог моста и приступних саобраћајница у потпуности остварити у другој половини 2019. године.

Извор: Град Нови Сад