RADOVI NA IZGRADNJI BICIKLISTIČKIH STAZA U BAČKIM VINOGRADIMA

Obraćanjem medijima, menadžera projekta „Opti-Bike“ mr Akoš Ujheljija, danas je svečano obeležen početak radova i obilazak gradilišta biciklističke staze u naselju Bački Vinogradi, navodi subotica.info.

Uz isticanje da je izvođač započeo pripremne građevinske radove za izgradnju biciklističke staze, Ujhelji je naveo da će dužina biciklističke staze u Bačkim Vinogradima iznositi 4,9 kilometara.

Uskoro ćemo započeti i izgradnju biciklističke staze na Kelebiji, gde ćemo izgraditi tri kilometara bicikllističke staze. Rok za izvođenje radova je 90 dana. U okviru ‘Opti bajk’ projekta uradićemo i projektnu dokumetaciju za izgradnju 25 kilometara biciklističke staze. Ukupan budžet projekta je 2,56 miliona evra, od toga Evropska unija finansira 85 odsto, a grad 15 odsto. Partnerski gradovi su Ašothalom i Tompa, iz Mađarske. Tompa je već započela izgradnju biciklističke staze, a Ašothalom će uskoro raspisati javni poziv – naglasio je Akoš Ujhelji

Nakon postupka javne nabavke, ugovor je dodeljen preduzeću „PTP DUBRAVA“ doo iz Bajmoka, a vrednost radova, bez PDV-a je 64.809.523,05 dinara.

Izvor: subotica.info