REGATA ŠALJE JASNU EKOLOŠKU PORUKU

Regata Majke Angeline u Kupinovu, koja će ove godine biti održana 11. avgusta, pored tradicionalne dobre zabave i sjajnog druženja. poslaće i jasnu ekološku poruku o značaju očuvanja životne sredine, a kako je najavila direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, težište edukativnog sadržaja biće stavljeno upravo na očuvanje reke Save.

„Sa ciljem da ukažemo posetiocima na to koliko je sprečavanje zagađenja reke Save važno za očuvanje celog ekosistema Specijalnog rezervata prirode Obedska bara, pripremili smo kratak edukativni materijal koji ćemo, zajedno sa turističkom mapom reke Save, podeliti svim učesnicima ovogodišnje Regate Majke Angeline, a da bismo dodatno stimulisali učesnike da se posvete ovoj temi, tokom Regate organizovaćemo i zanimljiv Eko kviz. Za one koji budu imali tačne odgovore obezbedili smo i vredne nagrade, a pitanja su koncipirana tako da svi koji pažljivo pročitaju edukativni materijal koji će dobiti na startu Regate mogu da daju tačne odgovore i da osvoje nagrade“ – najavila je Bošković i dodala da je zadatak svih koji vole reku Savu da je sačuvaju za buduće naraštaje.

Regata Majke Angeline isplovljava u subotu u 10.00 časova, a organizator je uputio apel učesnicima koji dovoze plovila, da plovila dopreme ranije tokom jutra i porinu ih u vodu, kako bi Regata mogla da startuje u zakazano vreme. Prijave za učešće na Regati primaju se u Turističkoj organizaciji opštine Pećinci svakog dana od 8.00 do 15.00 časova putem telefona 022/2438-060 i mejla turizam@pecinci.org , a učesnici će moći da se prijave i na startu Regate od 08.00 časova. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 022/2438-060 (Turistička organizacija opštine Pećinci), 064/898-36-92 (Ljubica Bošković) i 064/898-36-99 (Perica Odobašić).

Izvor: Opština Pećinci