РЕТРОСПЕКТИВА 2022. ГОДИНЕ: „TOYO TIRES“, СПОРТСКА ХАЛА, ШАМПИОНСКА ТИТУЛА, КОМУНАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА…

Претходну, 2022. годину, обележили су бројни успеси на који смо поносни, почевши од инфраструктуре и инвестиција до културе, туризма и спорта.

Међу најважнијим догађајима за целу државу а најважнији за Инђију је отварање јапанске компаније „Тоyо Тires“, која је на крају 2022. године отворила своја врата за нове пословне шансе грађана Инђије.

Први бенефити од доласка ове компаније су већ видљиви-посао је пронашло преко 500 радника. Од 1.јануара компанија почиње да плаћа пореске обавезе према Општини Инђија, по којем основу се очекује око 150 милиона динара у општинском буџету.

Друга значајна инвестиција у 2022. години је почетак радова на завршетку нове Спортске хале, чије отварање се очекује током године. Пројекат се реализује планираном динамиком,у току су радови у унутрашњости објекта, а биће то модеран спортски објекат, са око 3500 места, намењен врхунским спортистима какве Инђија има.

Изградња Спортске хале у Бешки трећа је важна инвестиција, која је започета прошле године. Биће то репрезетативан спортски објекат који ће грађанима Бешке бити предат на употребу до половине 2024.године. Очекује се да објекат постане центар спортских и културних догађаја у овој инђијској месној заједници.

После реализације пројекта асфалтирања 76 улица у Општини Инђија, у претходној години реконструисано је још осам улица, укупне дужине од 5,2 километра. 

Поново смо међу најбољима у туризму. Улазак међу три најбоље Туристичке организације у Србији велики је успех за инђијски туризам. Резултати остварени у 2022. довели су туристичку понуду Општине Инђија на завидан ниво, а пројекат Келтског села био је атракција за велики број посетилаца из целе Србије и иностранства.

Сцена фест израсла је у манифестацију која привлачи љубитеље квалитетне музике из целе Србије и иностранства. Највеће музичке звезде привукле су неколико хиљада посетилаца сваког дана одржавања фестивала.

Успех рукометашица инђијског „Железничара“ понос је за целу општину. Први пут у историји инђијског спорта титула шампиона Србије у колективном спорту одлази у витрине инђијског клуба. Излазак на европско такмичење и одигравања 4 европске утакмице је ново искуство за инђијски спорт.

А 2022. година је за овај клуб завршена још једним трофејом – освојен је Свесрпски куп у Требињу победивши шампиона Републике Српске.

Осим поменутих, реализовано је много „мањих“ пројеката значајних за општину. У области туризма почела је реализација пројекта изградње шеталишта на Дунаву у Старом Сланкамену, изграђено је 4 километра јавне расвете, обновљени су или изграђени тротоари, завршени су бројни инфраструктурни радови у свим школама.

У оквиру пројекта подршке младим брачним паровима да остану и опстану на селу, обезбеђено је 7 кућа за њихово стамбено збрињавање, за рад инђијског Дома здравља обезбеђено је 65 лекара специјалиста, чиме је ниво здравствене заштите знатно подигнут. покренут је пројекат „Инђија паметан град“ чиме ће се значајно подићи безбедност у саобраћају…

Извор: Општина Инђија