„РОД“ ОБЕЛЕЖИО 12 ГОДИНА УСПЕШНОГ РАДА

Удружење српско – руског пријатељства „Род“ обележило је дванаест година рада и деловања на пољу учвршћивања пријатељских односа српског и руског народа и Србије и Русије.

Програм обележавања јубилеја отворен је округлим столом на ком се разговарало о успостављању односа и сарадњи локалних самоуправа, руских представништава у Републици Србији и удружења српско-руског пријатељства која делују у нашој земљи. Округлом столу присуствовали су представници удружења из Републике Србије и Републике Српске.

Такође, постављена је и изложба фотографија „Деца Донбаса“, са ликовима деце из ратом захваћеног подручја, а за крај је организовано „Руско вече“, културно-уметнички програм на ком су доминирали мотиви и мелодије Русије.

Обележавање годишњице рада „Рода“ била је прилика за још један сусрет представника локалне самоуправе и Амбасаде Руске Федерације у Србији. Милан Глушац, председник општине Врбас, састао се са Александром Конанихином, првим саветником Амбасаде, и разговарао са њим о резултатима до сада реализованих пројеката сарадње, те могућностима да се она у будућности додатно интензивира и прошири и на друге области. Састанку су присуствовали и Радољуб Ускоковић, председник Удружења „Род“, и Марјан Мијановић, члан Општинског већа.

Извор: Општина Врбас