ДОНАЦИЈА РУМСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА – ОПШТИНА КУПИЛА НОВИ АУТОКЛАВ

Четири милиона динара Општина Рума је издвојила за набавку новог аутоклава – уређаја за стерилизацију медицинских инструмената и санитетског материјала.

Овом донацијом биће решен дугогодишњи проблем румског Дома здравља јер су два уређаја, која поседује ова установа, у доста лошем стању, а набављени су пре више деценија.

Приликом свечане примопредаје уређаја председник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да то није једино улагање у Дом здравља „Рума“ и да је у овој години из општинског буџета издвојено 28 милиона динара, те да су, између осталог, купљена два путничка аутомобила, као и да је финансирано опремање медицинских амбуланти и специјализација доктора спортске медицине.

„Дом здравља „Рума“ је један од ретких домова здравља који нема финансијски притисак, нема дуговања, послује позитивно, баш као и апотеке које функционишу у оквиру њега. То показају да уз подршку локалне самоуправе, менаџмент установе, предвођен директорицом др Јеленом Стојанац Мрачевић, ради добро и одговорно свој посао“, изјавио је Манчић нагласивши да локална самоуправа ради све што је у њеној моћи како би се рад установе примарне здравствене заштите подигао на виши ниво.

„Желимо да што мање људи има здравствене проблеме, међутим, такво је време у коме живимо. Ми се трудимо да оно што је до нас, до локалне самоуправе, да унапредимо, побољшамо, да грађани буду задовољни да услуга буде квалитена и брза“, поручио је Манчић.

Директорица Дома здравља „Рума“, др стом. Јелена Стојанац Мрачевић истиче да је Општина купила аутоклав новије генерације, што омогућава стерилизацију инструмената и санитетског материјала на поуздан и савремен начин.

„Још једну пословну годину успешно приводимо крају. Захваљујући локалној самоуправи обезбеђена су средства за куповину аутоклава који је од огромног значаја за добро спровођење стерилизације. Аутоклав новије генерације омогућиће стерилизацију инструмената и санитетског материјала на поуздан и савремен начин. Самим тим квалитет пружених услуга и безбедност наших пацијената подигнута је на један виши ниво. До сада смо имали дотрајале, старе апарате. Један апарат је стар преко 30 година, а други преко 10 година и њихов капацитет je био далеко мањи“, рекла је директорица Стојанац Мрачевић.

Подсетимо, Општина Рума је и средства добијена од награде за транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе искористила за набавку медицинске опреме за румски Дом здравља, те су купљени апарати за службу физикалне медицине и рехабилитације.

Извор: Општина Рума