РУМА: ОДРЖАНА CVII СЕДНИЦА ВЕЋА – БУЏЕТ ПРЕМАШИО ОЧЕКИВАЊА

На последњој CVII седници Општинског већа Општине Рума усвојено је неколико Закључака са Штаба за ванредне ситуације, којим су обезбеђена новчана средства за помоћ најугроженијем становништву, али и за спровођење мера помоћи привредним субјектима и пољопривредним произвођачима из наше општине.

Већници су усвојили и Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Рума за период 01.01-31.03.2020. године.

„Што се тиче Извештаја о извршењу буџета за прва три месеца можемо са поносом да кажемо да је реализација боља од очекиване имајући у виду ову ванредну ситуацију и пандемију“, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да је приходовано 373 милиона динара.

Најзначајни приход од пореза на зараде је знатно већи него прошле године. У прва три месеца ове године приходовано је 173 милиона динара, док је у истом периоду 2019. године по том основу приходовано 146 милиона динара.

„То је најбољи показатељ у каквом стању се налази Општина Рума, каква је привреда. То нам даје енергију да у истом ритму наставимо да радимо и у будућности. Надамо се да ванредна ситуација и пандемија неће дуго потрајати да можемо да се вратимо у нормалне токове и да наша општина настави путем развоја којим добро иде“, изјавио је Манчић.

Извор: Општина Рума