РУМА: У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ РЕАЛИЗАЦИЈА НОВИХ КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА ВРЕДНИХ ПРЕКО 470 МИЛИОНА ДИНАРА

Почетак изградње котларнице на гас у насељу Тивол, реализација друге фазе уређења централног градског језгра, асфалтирање важних саобраћајница, равномерно улагање у градске и сеоске месне заједнице, уређење паркинг простора иза Робне куће само су неки од пројеката који су обележили 2019. годину.

Процедуре за нове капиталне инфраструктурне пројекте у 2020. години су већ покренуте. Расписане су јавне набавке за изградњу нове корларнице на гас у румском насељу „Солидарност“, као и за комплетну реконструкцију прометних улица 15. мај и 15. август.

Изградња котларнице у насељу „Солидарност“ биће први велики инфраструктурни пројекат који ће се реализовати на територији наше општине, а отварање тендерских понуда заказано је за 13. март.

За пројекат изградње нове котларнице на гас обезбедили смо 120 милиона динара, а сва средства су из буџета Општине Рума, баш као што је то био случај и са котларницом на Тиволу. У овом моменту то је за нашу општину један од приоритетних, капиталних пројекат, јер је систем даљинског система грејања неопходно модернизовати. Деценијама ту није ништа улагано и са новим котларницама ми јасно показујемо намеру да желимо да јавном предузећу „Стамбено“ помогнемо да консолидује пословање, да грађанима пружи квалитетнију услугу, али и да мазут заменимо економски исплатљивијим и са еколошке стране прихватљивијим природним гасом„. изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Јавно предузеће „Гас – Рума“ је већ изменило Програм пословања како би се изградио гасовод и мерно регулациона станица за потребе поменуте котларнице.

Само три дана касније – 16. марта завршава се и тендер за реконструкцију румских улица улица 15. мај и 15. август. Општина Рума је и за овај пројекат издвојила 120 милиона динара сопствених средстава, а Покрајина ће преко Управе за капитална улагања АПВ овај пројекат суфинансирати са 200 милиона динара.

„Ревитализацијом те две улице ћемо направити још један искорак у уређењу путне инфраструктуре у нашем граду и у естетском смислу и по питању безбедности и квалитета, казао је Манчић, подсетивши да су те две улице после Главне улице најпрометније и најбржа веза од Ирига ка центру града и даље ка Сремској Митровици.

Процедуру за још један значајан пројекат локална самоуправа ће окончати у првој половини године. Реч је о набавци бесплатних уџбеника за све ученике основних школа румске општине, за шта ће бити издвојено више од 30 милиона динара, што је, уз трогодишњи пројекат бесплатног вртића, једна од иновативних мера популационе политике у Руми.

Извор: Општина Рума