RVAČI SRBIJE NAJBOLJI NA TURNIRU REFIKA MEMIŠEVIĆA

Rvački klub Spartak je po četrnaesti put organizovao Memorijalni turnir „Refik Memišević Brale“ za rvače u kadetskoj kategoriji u znak sećanja na čuvenog rvača, velikog šampiona, osvajača svetskog zlata i olimpijskog srebra, navodi subotica.info.

U hali sportova u Subotici okupilo se blizu 60 rvača iz deset zemalja, Belorusije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Slovačke i Srbije. Reprezentacija Srbije bila je najbrojnija sa 17 učesnika. Uprkos nešto manjem broju takmičara u odnosu na prethodne godine, turnir je bio kvalitetan. U ekipnom plasmanu trijumfovala je reprezentacija Srbija pošto su naši mladi reprezentativci osvojili 9 medalja sa čime su osvojili 143 boda, Hrvatska je druga sa 90, a Moldavija treća sa 75 bodova. Posebno priznanje, trofej Refika Memiševića pobedniku u kategoriji 110 kg, Dominiku Krawcyku iz Poljske uručila je Sanja Svilar, ćerka pokojnog Memiševića.

Selektor kadetske reprezentacije Srbije, Batrić Karadžić, zadovoljan je nastupom rvača iz Srbije. – Izveli smo 17 takmičara, da proverimo u kakvoj su formi, pred Prvenstvo Evrope. Desilo se ono što sam i očekivao, a naše najbolje borce smo videli u kategorijama do 71 i do 80 kg. U kategoriji do 80 kg imamo dva izuzetna borca, Vukovića i Markulića, što su i dokazali plasmanom u finale. I u drugoj kategoriji imamo dobre borce, Gaića i Raića. Raić nije imao sreće danas, a Gaić je stigao do finala gde je poražen, uz nekoliko diskutabilnih situacija. Što se broja učesnika tiče, malo je pomeren turnir unapred, a kako je ovo školski uzrast, to je možda jedan od razloga. Ipak, kvalitet u odnosu na prošle godine ne zaostaje.

Rezultati:

    48 kg: Julian Lungu (Rumunija)), Žolt Zonai (Srbija), Aleksandar Berarov (Srbija),

    51 kg: Vitalie Eriomenco (Moldavija), Bruno Cabula (Hrvatska), Bojan Dončić (Srbija),

    55 kg: Dejan Fratrić (Srbija), Sabolč Lošonc (Srbija), David Berec (Srbija),

    60 kg: Alecsandr Gurali (Moldavija), Gabor Kovač (Mađarska), Domagoj Celiček (Hrvatska), Nikita Murashea (Belorusija),

    65 kg: Alexei Hanloveshi (Moldavija), Simeik Vakub (Češka), Ladislav Huszarovics (Slovačka), Kristian Bošnjak (Hrvatska),

    71 kg: Nejc Gomboc (Slovenija), Uglješa Gaić (Srbija), Marko Vukas (Hrvatska), Tadeas Hakl (Češka),

    80 kg: Mario Vuković (Srbija), Jovan Markulič (Srbija), Aleh Dubrovski (Belorusija), Tomislav Brkan (Hrvatska),

    92 kg: Laszlo Csaba Varsanyi (Mađarska), Rajek Sifalda (Češka), David Kolar (Češka),

    110 kg: Dominik Krawczyk (Poljska), Adolf Bazso (Mađarska), Jakub Siemski (Poljska).

Izvor: subotica.info