САМАНТА ТОТ ЈЕДНА ОД ПОБЕДНИЦА VIII КРАГУЈЕВАЧКОГ ПОЛУМАРАТОНА

Под покровитељством Скупштине града Крагујевца, у недељу, 04. октобра, одржано је Првенство Србије у полумаратону – VIII ЗАСТАВА ОРУЖЈЕ КРАГУЈЕВАЧКИ ПОЛУМАРАТОН, а у једној од дисциплина до златне медаље стигла је и једна Врбашанка.

Саманта Тот, спортски тренер у недавно основаној Спортској организацији „City Athletic Group“, освојила је прво место у трци на 5.000 метара, у конкуренцији 50 атлетичарки из бројних клубова Србије. Њено време било је 22 минута и 20 секунди, за више од пола минута боље од времена другопласиране Јелене Рашковић из Крагујевца. Само недељу дана раније Саманта је забележила још један одличан резултат – на истој трци у Чачку заузела је четврто место. Иначе, трка у Крагујевцу из године у годину окупља све већи број атлетичара из читавог региона, а ове године их је било око 380, међу којима нису учествовали само професионални спортисти, већ и рекреативци различитог старосног доба који негују спортски дух и здрав стил живота.

Саманта Тот оснивач је Спортске организације „City Athletic Group“, најмлађег спортског колектива у општини Врбас, који после дужег низа година у понуду враћа бављење атлетиком. „За веома кратко време у клуб се учланио значајан број младих, деце узраста од четири до 14 година, осмишљени су програми рада и надам се је Врбас поново почео да ствара будуће атлетичаре. Циљ је укључити младе у тренинг и такмичења из календара Атлетског савеза Војводине и Српског атлетског савеза. Успостављен је и контакт са Слободаном Бранковићем, председником Српског атлетског савеза, и наш план је да уз подршку локалне самоуправе у 2021. години и Врбас постане домаћин трка на 5.000 и 10.000 метара. Имамо најаве да ће председник САС посетити Врбас и надамо се да ћемо успети реализовати зацртане планове“, рекла је Саманта Тот.

Извор: Општина Врбас