ŠAMPIONSKI PEHAR ZA PEĆINČANE

Juče je na terenu Sportskog centra „Suvača“ odigrana poslednja utakmica Međuopštinske lige Srem, između domaćina FK „Donji Srem 2015“ i gostiju iz Ogara FK „Šumar“, u kojoj je više nego dominantna bila šampionska ekipa domaćina, koja je bez preteranog napora došla do planiranih bodova i rezultata Donji Srem 2015 – Šumar 4:0 (1:0).

Pre početka utakmice, kapitenu domaće ekipe, Nenadu Mitroviću, član Izvršnog odbora Područnog fudbalskog saveza Vladimir Jelisavac, uručio je pehar namenjen šampionu, a prema rečima predsednika Donjeg Srema 2015 Miloša Gmizića, pred igračima i upravom je od naredne sezone novi izazov– Sremska liga.

„Kada smo 2015. godine ušli u priču s novim klubom, želja nam je bila da fudbal vratimo na mesto, koje mu pripada, uzimajući u obzir i infrastrukturu, ali i istoriju. I evo, sve se polako vraća na svoje mesto. Što se tiče upravo završene sezone, bilo je vrlo naporno. Vrlo rano smo započeli s pripremama. Dobro se radilo, rano smo zaseli na čelnu poziciju, koju smo zadržali do samom kraja. Uz malo više sreće, mogli smo celu sezonu završiti bez poraza. Pred nama je Sremska liga, ogroman izazov. Nećemo praviti preveliku pauzu u radu. Većina fudbalera, koja je iznela sezonu, ostaće u klubu. Naravno, u toku su pregovori s nekoliko vrsnih fudbalera, s kojima bi trebalo da osvežimo, odnosno pojačamo igrački kadar“ – izjavio je Gmizić.

Šef struke Dejan Rakić i njegov pomoćnik Goran Obrenović, uspeli su da sa svojim igračima ubedljivo osvoje prvo mesto u Međuopštinskoj ligi Srem.

„Utisci još uvek nisu sređeni. S obzirom da je prvo mesto obezbeđeno nekoliko kola pre kraja, poslednje utakmice smo odigrali malo opuštenije. Uspeh je ogroman i uvek ponavljamo da je ovo jedan novi klub, sa ljudima koji su, praktično, početnici u fudbalu. Na najbolji način opravadali smo i sredstva uložena u klub, ali i uslove koji su nam omogućeni“ – rekao je Rakić.

Na Sportskom centru „Suvača“, pred oko 200 gledalaca, sudio je Vladimir Blažon sa pomoćnicima Milošem Damljanovićem i Branislavom Ljubinkovićem iz Rume, a strelci su bili: 1:0 Marković u 19. minutu, 2:0 N. Mitrović u 50. minutu, 3:0 Savković u 63. minutu i 4:0 N. Mitrović u 72. Minutu.

Izvor: Opština Pećinci