„САН ЛЕТЊЕ НОЋИ“ ПОЗОРИШНЕ РАДИОНИЦЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

У суботу, 25. маја, у 19 часова одржаће се премијера представе „Сан летње ноћи“, Вилијама Шекспира. Представа је резултат рада полазника млађе и старије групе Позоришне радионице Културног центра Инђија.

„Сан летње ноћи“ је Шекспирова комедија написана крајем 16. века. Приче које се преплићу на духовит начин, ликови из различитих нивоа реалности: шумска створења, романтични љубавници, реалистичне занатлије, аристократски младенци, фиктивни ликови из представе о „Пираму и Тизби“, велико су богатство овог комада. Све те приче и ликови повезани су мотивом љубави, који се у овом или оном облику, комичном или трагичном, занесењачком или сталоженом, узвишеном или приземном, јавља кроз цео комад.

Иако комедија, овај текст поставља дубока свевремена питања: Шта је љубав? Како и зашто се људи заљубљују? Када заљубљеност нестаје? Да ли љубавници могу контролисати себе и своје судбине? Шта је стварније „дневно светло“ света разума и закона или „ноћни свет“ страсти и хаоса.

У представи играју: Сара Вучић, Јелена Петковић, Урош Михајловић, Драган Весић, Илија Мијалковић, Лана Денчић, Теодора Бјелац, Ана Кресојевић, Михајло Тумара, Јован Ковачевић, Дуња Мајкић, Калина Дукић, Јована Димитров, Доротеја Коралија, Душан Милошевић, Вук Манојловић, Ана Живковић, Софија Бодрожа, Искра Кртинић, Теодора Младеновић.

Режију потписују Теодора Марчета и Сташа Блечић.

Иначе, позоришна радионица постоји од оснивања Културног центра са циљем да се деца едукују о позоришту, глуми, и режији. Кроз радионицу Културног центра прошло је много полазника, док њени некадашњи полазници, који су уписали и завршили Академију уметности у Новом Саду, сада воде ту исту радионицу. Ова група младих људи окупила се и основала удружење АРТФРАКЦИЈА, и у сарадњи са Културним центром наставила је са активностима Позоришне радионице. Улазнице се могу купити на благајни Културног центра, сваког дана од 13.05.2019. од 16 до 20 часова а цена износи 200,00 динара.

Извор: Општина Инђија