САНАЦИЈА ПЛАТОА ИСПРЕД ВРБАСКОГ ДОМА ЗДРАВЉА

Након више деценија почела је реконструкција платоа испред Дома здравља „Вељко Влаховић“ у Врбасу. Овај значајан посао обавља се на иницијативу  Дома здравља  уз финансијску подршку Друге месне заједнице. Радове изводи екипа  путара  Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Врбас.

Прилаз овој здравственој установи, који је веома прометан, био је у веома лошем стању. Према речима директорке Дома здравља, Јасмине Аси, годинама уназад покушавали су да реше овај проблем, али до сада ништа није било урађено. Неопходно је било извршити санацију прилаза јер је то јавна површина коју користе сви грађани, а не само запослени и пацијенти.

„Као члан Савета Месне заједнице, а  не само као руководилац  Дома здравља, обраћала сам се за помоћ око сређивања овог простора, као јавне установе која се налази у центру града. На претходним седницама смо донели одлуку да се поправи ограда, јер је постојала могућност да се деца која иду у школу повреде. Следећи корак је био да се издвоје средства за уређење прилаза у Дом здравља. Решили смо да уз помоћ локалне самоуправе, Месне заједнице и Дома здравља поправимо овај прилаз. Извођачу радова ЈКП „Комуналац“ бих се овим путем захвалила на брзој реакцији и ефикасности,“ рекла је др Јасмина Аси.

Председник Савета Друге месне заједнице, Александар Бабић, нагласио је да су се сви чланови сложили да је санација прилаза крајње неопходна и прихватили су предлог да им се одобре средства за радове.

„Савет је донео  Одлуку да се финансијски помогне санација простора испред улаза у Дом здравља, који је у јако лошем стању. Ово је први корак да се покаже да треба уложити неопходна средства с којима би се могао трајно средити плато испред улаза, који је постао опасан за грађане који у великом броју дневно прођу  кроз ову установу. Чим су се стекли услови екипа „Комуналца“ одмах је изашла на терен. Захваљујемо им се што су учинили све  да овај дугогодишњи  проблем,  брзо и ефикасно решимо“, рекао је Бабић.

Путари су изашли на терен у раним јутарњим часовима. Како истичу, радови ће бити завршени у најкраћем могућем року.

„Обрадили смо рупе, очистили их и намазали емулзијом, а потом ћемо у њих да наспемо ситни асфалт. Цео овај пут требао би да се пресвуче. Ово је привремено решење како би Дом здравља могао да функционише,“ појаснио је предрадник за „Пут“ Милован Кривокапић.

Иако ово решење није коначно и најбоље, већ привремено, прихватљиво је , самим тим што је повећана безбедност за све који овим путем пролазе. Руководство Дома здравља очекује да ће се у наредном периоду изнаћи трајно  решење  за овај прилаз.