САНИРАНО ДВОРИШТЕ ДОМА ЗДРАВЉА

Двориште Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“ коначно је санирано; простор је поново асфалтиран јер су се радови од пре неколико година показали као недовољно квалитетни, саопштио је др Властимир Кладар, директор Дома здравља. За санацију дворишта из општинског буџета издвојено је 1,2 милиона динара.

„Било смо дужни да ово урадимо према нашим пацијентима и нашим запосленим, посебно бројним људима који долазе из других градова Војводине и код нас, на Одељењу медицине рада врше прегледе за лекарска уверења. Хвала председнику општине Радивоју Парошком на константној подршци раду наше установе, која се потврдила и у овом пројекту, као и директору ЈКП ‘Градитељ’ Ђорђу Радетићу и запосленим у овом предузећу, који су показали максималну агилност како би се послови завршили пре Нове године“, рекао је др Кладар.

Директор Дома здравља је за 2020. годину најавио радове на хидрантској мрежи, који су процењени на око 3,5 милиона динара, као и ново опремање медицинским апаратима. „Ради се о набавци конвертора за активну акутну реанимацију, за шта ће се средства обезбедити у буџету општине Србобран, као и набавка новог санитетског возила, што ће се финансирати средствима АП Војводине. Покрајински буџет требао да обезбеди и средства за дигитализацију рендгена“, рекао је др Кладар.

Он је напоменуо да ће део средстава за квалитетнији рад Дома здравља, као и до сада, обезбедити сама установа, посебно услугама Одељења медицине рада. „Вршимо услуге лекарских прегледа и нама је та делатност веома профитабилна. Имамо стални, уиграни тим који успешно ради, тим који након одбијања свих трошкова рада и плата које себи обезбеде, установи донесе више од 8,5 милиона динара на годишњем нивоу“, рекао је др Кладар. 

Извор: Општина Србобран