САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, задужила Покрајински секретаријат за здравство да спроведе поступак јавне набавке 21 возила хитне помоћи за најугроженије домове здравља у малим општинама које немају возила за превоз пацијената, болнице и друге здравствене установе.

Набавком нових и опремљених санитетских возила обезбедиће се приступачнија и уједначенија здравствена заштита оболелих и повређених људи у целој Војводини, што је у складу са приоритетом политике Покрајинске владе о подизању квалитета здравствених услуга становницима у Војводини.

За реализацију овог пројекта у покрајинском буџету обезбеђено је 100 милиона динара.

Пројекат је дефинисан на основу сагледавања стања у 35 здравствених установа секундарног и терцијарног нивоа здравствене заштите и 44 дома здравља на територији АП Војводине. Здравствене установе су исказале да постоји велика потреба за набавком возила за санитетски транспорт пацијената и ограничени обим финансијских средстава за њихову набавку.

Санитетска возила ће се набавити за 17 домова здравља, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине , Клинички центар Војводине и две опште болнице.

На данашњој седници донето је више кадровских решења. Професор Зоран Ђерић, доктор књижевних наука, именован је за управника Српског народног позоришта у Новом Саду, на период од четири године.

Ostavite odgovor