САРАДЊОМ ЈП ПОШТА СРБИЈЕ И ГРАДА КИКИНДЕ ПОРОДИЦА ПОПОВ ДОБИЛА КРОВ НАД ГЛАВОМ

Захваљујући ЈП „Пошта Србије“, Српској православној црквеној општини Кикинда и Граду Кикинда, породица Попов из Кикинде прве пролећне дане ће дочекати под новим кровом.

Усељива кућа на површини од око 5 ари са стамбеним простором од 64 квадрата и нуспросторијама од око 70 квадрата, излазом на две улице, као и воћњаком и мали виноградом, ових дана ће постати топли дом породици Попов, након што је ова седмочлана породица недавно остала без крова над главом када им се стара и трошна кућа обрушила. Помоћ у износу од два и по милиона динара је убрзо стигла од ЈП „Пошта Србије, Града Кикинде и Српске православне цркве. Данас су ову породицу посетили Зоран Ђорђевић, директор ЈП „Поште Србије“ у пратњи градоначелника Николе Лукача и његових сарадника.

„Ова породица која броји чак седам чланова заслужује помоћ и нећемо на овоме стати. Након што смо добили позив од вашег градоначелника Николе Лукача и Града Кикинде решили смо да помогнемо и зато смо данас овде, да се видимо са породицом Попов, да поразговарамо са њима, чујемо њихове утиске. „Поште Србије“ је компанија која жели да буде на услузи својим грађанима“, навео је Ђорђевић.

Никола Лукач, први човек Кикинде, навео је да град има намеру да помогне опремање куће Попових: „Заједнички смо смогли снаге да истрајемо у овој лепој намери. Искрено се захваљујем ЈП „Поште Србије“ што је издвојила потребна средства, као и Православној црквеној општини Кикинда. Пронашли смо одговарајућу кућу и обезбедили пристојан кров над главом породици Попов која има четворо деце, купивши им кућу са окућницом, која је много условнија од оне коју су изгубили. На овај начин показујемо колико су држава, сам град, као и ЈП „Пошта Србије“ одговорни и колико мисле о свим својим суграђанима. Брзо реагујемо, а заједнички можемо много да урадимо. Видим да су сви чланови срећни, задовољни и да нису ни сањали да ће једног дана имати своју кућу, свој кров над главом, где ће моћи да подижу децу, да заврше школу и постану одговорни житељи нашег града, наше Србије. Град ће помоћи опремање, када су бела техника и намештај у питању.“

Срећа код ових релативно младих људи, који већ сад смишљају, како би могли да уреде ентеријер или орежу лозу у дворишту се не може сакрити, а Омер Попов након много година може да своју нову кућу назове својим домом. Како нам је у изјави рекао: “Волим што смо пронашли ову кућу. Имали смо могућност да бирамо, али нам је ова била најбоља. Деци је школа у близини, а и ја ћу моћи брзо до радног места. Пресрећни смо, некако, не могу да опишем све ово што нам се десило. Захвалан сам свима“, закључио је Попов.

Град Кикинда