САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА ХРВАТСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ У СРБИЈИ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији, коју је предводио председник савета Томислав Жигманов.

На састанку, који је протекао у конструктивној атмосфери, се разговарало о конкретним мерама за побољшање живота припадника хрватске националне мањине у Србији као и интензивирању сарадње.

Договорена је подршка Републике и АП Војводине, као и градова Нови Сад и Суботица, у реализацији пројеката у области инфраструктуре, културе и образовања, који, између осталог, обухватају Кућу Бана Јелачића на Петроварадину, Дом културе у Таванкуту као и отварање одељења у Средњој медицинској школи у Суботици.

Састанку су присуствовали председник Покрајинске владе Игор Мировић, државни секретар у Министарству спољних послова Немања Стевановић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и чланови Националног савета хрватске националне мањине Дарко Сарић Лукендић и Дарко Баштовановић.

Извор: Влада АП Војводине