САСТАНАК КИКИНДСКИХ УГОСТИТЕЉА И ЧЛАНОВА КРИЗНОГ ШТАБА

Због кршења мера за сузбијање ширења ковида у кикиндским угоститељским објектима, данас је у Градској кући одржан још један састанак чланова Кризног штаба и кикиндских угоститеља.

 Због тога што су прекорачили радно време, које је прописао Кризни штаб, као и због тога што је у угоститељским објектима било више људи него што је дозвољено, радници нису носили заштитне маске или није био добар размак између столова, појединим угоститељима је протеклог викенда изречена усмена опомена. Чланови Кризног штаба су, тим поводом данас одржали састанак са власницима кикиндских кафића и ресторана, како би још једном апеловали на поштовање епидемиолошких мера. Подсетимо да се ради о непоштовању мера у угоститељским објектима (размак столова, неношење заштитних маски од стране радника у тим објектима, присуство већег броја лица од дозвољеног) а за ове прекршаје за правна лица, прописана је новчана казна у распону од 50.000 до 2.000.000 динара.

Кризни штаб је предложио меру за сузбијање ширења ковида, коју је Влада усвојила – да радно време угоститељских објеката, тј. кафића и ресторана, остане и даље до 20 сати, с тим што је од 17 сати строго забрањено пуштање музике.

Дневни биланс, када је оболевање од корона вируса у питању варира. Након благог пада у броју оболелих од краја јануара, од почетка ове недеље, тај број осетно расте, те је врло битно придржавати се мера, како би се заштитили у овом трећем таласу короне, закључено је на данашњем састанку чланова Кризног штаба, са кикиндским угоститељима.

Извор: Град Кикинда