САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА УРУЧИО 200 СЕДИШТА ЗА ВОЖЊУ ДЕЦЕ БИЦИКЛОМ

Чланови Савета за безбедност саобраћаја Града Сомбора (Савет) уручили су данас 200 седишта за вожњу деце бициклом која су додељена родитељима деце узраста од једне до пет година путем јавног позива.

Јавни позив  трајао је од понедељка 1. јуна 2020. године до четвртка 4. јуна 2020. године. За то време пристигло је више од 600 пријава, а седишта су додељена за првих 200 пријава које су испуњавале позивом тражене услове.

„Други пут у току ове четири године расписали смо конкурс за поделу седишта за бицикле. Кренули смо прошле године и одазив је био јако велики. Прошле године је било 80 седишта, ове године смо повећали на 200. Могу рећи да је за три дана било преко 600 пријава, што нам говори да је ова мера изузетно добра и да је велика заинтересованост свих грађана Града Сомбора. Сигурно је да ћемо и у будућности наставити са овом мером и гледаћемо да у складу са нашим могућностима повећамо број седишта барем на 300 па да следеће године сви они родитељи који нису добили ове године имају прилику следеће године да добију овакво седиште“ рекао је председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и додао да је безбедност најмлађих учесника у саобраћају приоритет у раду овог Савета.

Уз седиште за вожњу деце бициклом, уручени су и катанац, звонце, светлосни сет и рефлектујући прслук, а ово је само једна од акција које Савет спроводи како би се постигао већи степен безбедности бициклиста у саобраћају.

Набавка седишта финансирана је преко наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора, као што се финансирају и друге активности које Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора спроводи.

Извор: Град Сомбор