ŠEĆERANA SUNOKO DONIRALA AUTOMOBIL ZA POTREBE DNEVNOG BORAVKA ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA

Fabrika šećera MK Grupe danas je donirala automobil Centru za socijalni rad iz Kovačice, koji će biti namenjen za prevoz dece sa posebnim potrebama koja borave u Dnevnom boravku Centra.

Svečana dodela ključeva organizovana je u dvorištu objekta namenjenom Dnevnom boravku, a primopredaji ključeva su prisustvovali Ljubiša Radenković, direktor šećerane, predsednik opštine Kovačica Milan Garašević, direktorka Centra za Socijalni rad Dušanka Petrak i načelnici odeljenja za društvene delatnosti i privredu i LER, Tanja Bubeskov i Daniel Magdu.

Direktorka Centra za socijalni rad se u ime korisnika i svoje ime zahvalila na ovoj donaciji koja u velikoj meri olakšava svakodnevno funkcionisanje boravka i aktivnosti njegovih korisnika.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević se takođe zahvalio Šećerani Sunoko na veikodušnom gestu apostrofirajući važnost saradnje između privrede i lokalne samouprave za opštu dobrobit građana.

Opština Kovačica izdvaja takođe sredstva koja nisu mala, 5,5 miliona na godišnjem nivou, a ova donacija nam je više nego značajna. Ovom prilikom želim da se zahvalim na ovakvom humanom gestu. Gest kompanije Sunoko je upravo primer dobre saradnje privrede i lokalne samouprave.

Ljubiša Radenković je istakao da je društvena odgovornost jedan od sastavnih elemenata misiji komapnije Sunoko. Dodao je da imaju dobru saradnju sa opštinom Kovačica, što je bio i motiv da do donacije u vidu automobila i dođe. Ova kompanija imala je do sada preko 360 ovakvih akcija i 3 miliona evra uloženih u projekte za opštu dobrobit.

Direktorka Centra za socijalni rad Dušanka Petrak rekla je za medije da je verovala da će uspeti inicijativa da se dobije novo vozilo za boravak.

Nama je značilo zaista novo vozilo. Ovo je više nego što smo očekivali! Želim da se zahvalim kompaniji na razumevanju naših potreba i važnosti jedne ovakve donacije za Dnevni boravak.

Korisnici boravka su se potrudili da za sve prisutne naprave prigodan program, pored dve interpretacije poezije, dodelili su poklone koje su pravili sami.

Izvor: Opština Kovačica