СЈАЈНИ УСПЕСИ АТЛЕТИЧАРА ИЗ КУЛЕ

Да се спортски живот полако враћа у нормалне токове сведоче све бројнија спортска такмичења. Фудбалска сезона је увелико у току, рукометни колективи се припремају за бараж сусрете и нову сезону, а протекли викенд обележила су и атлетска надметања на којима су чланови Атлетског клуба „Хајдук Маратон тим“ из Куле остварили сјајне резултате.

На државном првенству које је у организацији Српског атлетског савеза одржано у Новом Пазару наступила су два члана клуба из Куле и оба се вратили са медаљама. У трци на 3000 метара, члан „Хајдук Маратон тима“ Никола Бурсаћ је освојио прво место и златну медаљу, претрчавши ову деоницу за 8 минута и 30 секунди. Резултат је тим вреднији ако се има у виду да је због повреде паузирао две године, па је трка у Новом Пазару била његов повратак атлетици.

У женској конкуренцији у Новом Пазару боје „Хајдук Маратон тима“ бранила је Катарина Похлод, која је у трци на 5 хиљада метара освојила друго место и сребрну медаљу, претрчавши стазу за 18 минута и 39 секунди. Такође, у данима викенда на Палићу је одржано Првенство Србије у ултрамаратону, на којем су чланови „Хајдук Маратон тима“ такође били сјајни. Трчале су се деонице од 50 и 100 километара, а одржана је трка 24 сата, дакле тркачи су на стази 24 сата па је победник онај који за то време претрчи највише километара.

У трци на 50 километара славио је члан кулског клуба Милош Дајевић, иначе државни репрезентативац. У истој дисциплини наступила је и атлетска легенда Зоран Јанковић који је освојио четврто место, оставивши иза себе двојицу знатно млађих тркача. У трци на 24 часа треће место је освојио члан „Хајдук Маратон тима“ Вељко Поповић. Уз ова два званична такмичења чланови „Хајдук Маратон тима“ су протеклог викенда наступили и на Мостарском полумаратону. Члан Хајдука Бранислав Срдић је у конкуренцији 330 финишера заузео седмо место. Драгана Шпехар се након здраствених проблема, операције и опоравка вратила на стазу и истрчала овај полумаратон, а трку је успешно завршио и трећи члан „Хајдук Маратон тима“ Марко Латковић.

У Атлетском клубу „Хајдук Маратон тим“ у Кули све мисли су сада усредсређене на традиционалну „Трку пријатељства“, која би, након два одлагања и уколико то епидемиолошка ситуација буде дозволила требала да буде одржана 3. октобра. Организациони део „Трке пријатељства“ ( мајице, медаље и друго) је готово завршен, али да ли ће трке бити зависи искључиво од епидемиолошке ситуације.

Извор: Општина Кула